Despre natura impulsului de autodistrugere

Sunt părți din noi, de natură mentală sau materială care ar prefera să distrugă totul decât să piardă controlul. Totul a fost construit în jurul lor, e normal să se considere acel tot.

ball-2451384_1920

Corpul și intelectul au invățat să conviețuiască, dar impreună nu sunt decât părți  finite.

Este ceva în noi ce depășeste cu mult viața sub forma asta mărginită, iar cand cele două planuri se confruntă cu fragmente din această esență infinită, din acest adevăr categoric, au tendința de a se revolta. Dar sa nu iei niciodată impulsul de a te autodistruge pentru un adevăr sau o greșeală. Faptul că reușești să conștientizezi acest impuls nu face din tine un înțelept sau dimpotrivă, un eșec. Tot ce trebuie să înțelegi în momentele acestea de intensitate, este că ceea ce poate fi distrus, indiferent de inițiativă, nu este decât provizoriu, cu un scop palpabil, în orice caz ceva de natură finită, care-și include implicit sfârșitul.

Și nu trebuie să cedezi în niciun fel, trebuie dimpotrivă să te abandonezi fără nicio așteptare personală, să explorezi, să-ți obligi Ego-ul să-și depășească limitele în favoarea unor senzații pure, pentru sentimente superioare a căror origine și intensitate nu pot fi explicate in totalitate. Doar atunci poți gusta o parte din esența universului și motivele existenței vieții sub formele diverse ce ne inconjoară.

Decorul sau peisajul perceput trebuie descoperit in totalitate și adaptat la scara voinței individuale, dar în niciun caz nu poate fi reținut sau păstrat. E doar un laborator care îți permite să experimentezi, dincolo de timp și spațiu, e posibilitatea de a fi etern pentru o clipă.

Un comentariu la „Despre natura impulsului de autodistrugere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.